KERAMIKK INGER OVELL

Alt er så sterkt, alt blir så stort i lengselen etter formen.

Som barn var jeg alltid en ivrig betrakter da min far tegnet med blyantstumpen han alltid hadde i lomma. Han malte i olje på lerretet, der penselstrøkene hypnotiserte meg.

I biblioteket og i bokhandelen var jeg en ivrig besøker der lukten av bøker og illustrasjoner og ord etset seg inn slik glasuren setter seg på godset i den varme ovnen.

I dag som en nysgjerrig voksen er alt det barnet i meg opplevde og lærte, ydmyk og takknemlig fordi jeget er fylt og fylles av ideer ustanselig, en stadig ubendig trang til å skape former om igjen og om igjen.

I dag er jeg også omgitt av ord i bøkene og illustrasjonene i kunsten gjennom jobben min, de bidrar så riktig i formene jeg drømmer om, ikke en dag uten, de er der, de bor i meg og venter tålmodig, andre ganger utålmodig på å formes ved hjelp av enkelt verktøy i verkstedet der noen av de ser dagens lys.

Formene er personligheter som ofte får navn, noe som er med på og understreke eller fremheve opprinnelsen av fantasien, inspirasjonen, erfaringen og lærdom fra gode bidragsytere som keramikerne Astrid Heimer og Unni Løkken. For hver form og erfaring gjør jeg fremskritt.

Så sterke og flotte er dette jeg ser, alt fra sprekker i asfalten og brostein i gatene, til naturen, til bilder fra historien i bøkene hentet fra alle slags kulturer og kunstverk, til det moderne enkle designet, til tagging og graffiti på skitten grå mur, hentes ideer eller rettere sagt de henter meg.

Komposisjoner og skulpturer, flater og form, menneskekropper rå og matte eller like gjerne myke, fagre og fargerike. Studier og skisser som muligens og ofte bare forblir på papiret som en ide.

Jeg føler meg hel over å kunne skape det jeg har båret, dette svangre, det som aldri før har vært, i formens uendelighet kloner de seg og fyller meg med nye svangerskap på nytt og på nytt, der jeg så tydelig kan føle sterke lykkelige øyeblikk når jeg blir oppslukt av arbeidet, jeg eksisterer uten å kjenne på nuet, jeg bare blir hensatt i en høyere bevissthetstilstand. Alt er så sterkt, alt blir så stort i lengselen etter formen.
                                                                                    

KIODESIGN INGER OVELL © 2007-2010
footer image footer image